Ferrari neemt nieuwe ‘state-of-the-art’ F1-simulator in gebruik voor ontwikkeling F1-bolide 2022

Ferrari
Ferrari

Na meer dan twee jaar neemt Ferrari haar nieuwe F1-simulator in gebruik. De nieuwe simulator is gelegen in de fabriek van Fiorano en moet mee de nieuwe wagen voor 2022 helpen ontwikkelen.

Met de ingrijpende reglementswijzigingen die voor het F1-seizoen 2022 gepland staan zijn de werkzaamheden aan de nieuwe F1-simulator net op tijd afgerond. De komende weken zal de nieuwe simulator gekalibreerd worden en Ferrari verwacht om hem na de zomer in september in gebruik te nemen.

De nieuwe F1-simulator is ‘state-of-the-art’ en bevat de allerlaatste toptechnologie die beschikbaar is op de markt. Hij is een resultaat van een samenwerking tussen Ferrari en Britse Dynisma dat geleid wordt door voormalig Ferrari-ingenieur Ashley Warne.

“Simulaties en digitale technologie gaan een nog belangrijkere rol spelen in de ontwikkeling van een F1-bolide en we geloven dat we de best mogelijke keuze hebben gemaakt door een tool te ontwikkelen die ons op dat vlak een enorme stap vooruit zal laten zetten,” vertelt Gianmaria Fulgenzi.

Naast de nieuwe F1-simulator zal Ferrari haar oude simulator ook blijven gebruiken voor het voorbereiden van de raceweekends de komende weken alsook het ontwikkelen van de huidige wagen, de SF21.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed