“Autoconstructeurs moeten enkel motoren leveren”

Voormalig F1-rijder Hans-Joachim Stuck is tevreden over de plannen van Max Mosley. Mosley wil het budget van de teams beperken tot een maximum van 45 miljoen euro en op die manier de sport op zich goedkoper maken.
Eerder al wisten we jullie te vertellen dat enkele teams er meteen mee dreigden op te stappen uit de F1. Vooral Ferrari heeft de mogelijkheid de FIA te doen buigen want indien de Italiaanse renstal de sport daadwerkelijk zou verlaten neemt het enorm veel supporters met zich mee. Volgens Hans-Joachim Stuck kunnen de autoconstructeurs inderdaad maar beter de sport verlaten in plaats van er enkel maar mee te dreigen.

“Mercedes is het mooiste voorbeeld. Ze stoppen enorm veel geld in McLaren maar ze zien er geen goede prestaties meer voor in de plaats. Norbert Haug verkoopt nu ook motoren aan Brawn GP en daar leveren ze wel overwinningen op”.

“Volgens mij zou BMW net hetzelfde moeten doen bij Red Bull. Als BMW hen motoren zou leveren denk ik dat Vettel meer kans maakt op de wereldtitel. Ook de Duitse supporters op zich zullen dan meer steun bieden aan Red Bull”, aldus Hans-Joachim Stuck.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}