Auto’s Michael Schumacher brengen tijdens veiling minder op dan verwacht

Bonhams
Bonhams

Een tijdje geleden kon u lezen dat er twee auto’s van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher onder de hamer zouden gaan. Dat is ondertussen gebeurd  en de opbrengst is eerder teleurstellend te noemen.

Tijdens zijn eerste maanden als rijder voor het Mercedes F1-team in 2010 had Michael Schumacher een Mercedes-Benz C63 AMG. Vorige week werd de auto geveild en er werd geschat dat hij ongeveer 110 000 dollar zou gaan opbrengen.

Tijdens de veiling kwam men niet eens in de buurt van dat bedrag want de wagen verwisselde van eigenaar voor 27 600 euro. Voor dat bedrag tikt u op de tweedehandsmarkt een gelijkaardig ‘gewoon’ model op de kop.

Blijkbaar is de auto van een F1-legende niet meer waard. Volgens het Duitse ‘Bild’ moet de reden daarvoor echter gezocht worden in het feit dat de auto nooit geregistreerd werd op de naam van Schumacher maar wel op naam van Mercedes-Benz.

Bij de veiling werd nog een andere auto geveild waarmee Schumacher ooit in actie kwam tijdens de Race of Champions in Düsseldorf in 2010. Deze Tesla Roadster bracht 138 000 euro op. 

Tesla Roadster « Race of Champions » 2010 – Bonhams
Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer