Nicholas Latifi: “Ik heb de dramatische seizoensfinale achter mij gelaten”

Williams F1 team
Williams F1 team

Ongewild bepaalde Nicholas Latifi eind vorig jaar mee de uitkomst van de F1-titelstrijd. Haat en doodsbedreigingen werden zijn deel, maar Latifi is nu mentaal opnieuw tot rust gekomen en hij wil zich zo optimaal voorbereiden op komend seizoen.

Zijn crash tijdens het slot van de GP van Abu Dhabi was bepalend voor de uitkomst van de titelstrijd. De safety car kwam op de baan en uiteindelijk werd niet Lewis Hamilton maar wel Max Verstappen daardoor wereldkampioen. De Williams-rijder kon zelf niets doen aan de uitkomst van de race maar Latifi kreeg doodsbedreigingen.

Gelukkig voor Latifi zijn de haatberichten en doodsbedreigingen ondertussen gestopt en hij heeft de dramatische seizoensfinale ook een plaats gegeven en achter zich gelaten.

“Met alles wat er gebeurd is was het een moeilijke periode, maar dat maakt deel uit van de sport. Ik heb het achter mij gelaten,” aldus Latifi tegenover ‘Sky Sports’.

Komend seizoen zal Latifi voor het derde seizoen op rij voor het Williams F1 team racen. Na het vertrek van George Russell naar Mercedes krijgt Latifi met Alex Albon een nieuwe teamgenoot.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print