Nicholas Latifi getuigt over enorme haat na crash die F1-titelstrijd besliste: “Ik werd met de dood bedreigd!”

Williams F1 team
Williams F1 team

Williams F1-piloot Nicholas Latifi speelde een cruciale rol in de ontknoping van de titelstrijd in de Formule 1 dit seizoen. Door zijn crash in de slotronden van de GP van Abu Dhabi kreeg hij heel wat kritiek en zelfs doodsbedreigingen via de sociale media.

Met nog enkele ronden te gaan in de GP van Abu Dhabi crashte Latifi. De safety car kwam op de baan en Max Verstappen slaagde er bij de herstart in om in de allerlaatste ronde Lewis Hamilton in te halen en alsnog de F1-titel te veroveren.

Latifi crashte terwijl hij met Mick Schumacher voor positie aan het strijden was. Het was een gevecht in de achterhoede van het rijdersveld maar wel eentje met grote gevolgen voor de titelstrijd vooraan.

Tijdens een interview meteen na afloop van de race liet Latifi verstaan dat hij helemaal geen invloed op de titelstrijd vooraan wilde uitoefenen en dat het gewoon een crash was zoals er wel meer tijdens een seizoen gebeuren.

De dagen na de race hulde Nicholas Latifi zich in stilzwijgen. Latifi kreeg naast steunbetuigingen immers ook bakken kritiek over zich en dat allemaal via de sociale media. Daar zaten zelfs doodsbedreigingen bij.

“Ik heb via mijn accounts op de sociale media duizenden berichten ontvangen, zowel publiek als via privéberichten,” getuigd Latifi in een emotioneel bericht op zijn sociale media-accounts. “Er waren veel berichten om mij te steunen maar ook heel veel haatberichten.”

Latifi laat weten dat hij niet goed wist hoe hij op de berichten moest reageren, hoe hij ermee moest omgaan. Uiteindelijk besloot hij na een lange stilte nu toch te reageren via zijn emotioneel bericht dat rechtstreeks uit zijn hart werd geschreven.

“Wat me het meest heeft geshockeerd was de extreme toon van de haatberichten, het misbruik en zelfs de doodsbedreigingen die ik heb gekregen.”

Hieronder de post van Nicholas Latifi op zijn sociale media-accounts:

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print