Voormalig F1-rijder Jean Alesi voor de rechter na een ‘slechte grap’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Jean Alesi mag zich in 2023 voor de rechter verantwoorden voor de schade die een vuurpijl toebracht aan het kantoor van zijn schoonbroer en zoonlief Giuliano mag hem vergezellen als medeplichtige.

Een slechte grap heeft ervoor gezorgd dat voormalig Ferrari-rijder Jean Alesi in januari 2023 gedagvaard wordt voor de correctionele rechtbank van Nimes. De beschuldigingen luiden ‘het beschadigen van eigendommen met gevaarlijke middelen,’ in dit geval een vuurpijl. 

De 57-jarige Fransman geeft toe dat hij maandag een grote vuurpijl kocht in Italië en hem door het raam heeft gegooid van het architectenbureau van zijn schoonbroer in Villeneuve-les-Avignon. Zijn zoon Giuliano was ook aanwezig bij de feiten en zal ook voor de rechter moeten verschijnen als medeplichtige.

Beide heerschappen riskeren een straf van maximum tien jaar gevangenis en een geldboete van 150 000 euro. De andere verdachten die ondervraagd werden zijn bij gebrek aan bewijzen vrijgelaten. 

Het was de broer van Jean Alesi, José, die als eerste aangehouden werd omdat het voertuig dat gebruikt werd op naam van een carrosseriebedrijf stond dat uitgebaat wordt door José. Maar het was Jean Alesi die de speurders uitlegde dat hij samen met zijn zoon en een vriend met de wagen onderweg waren en niet zijn broer.

De winnaar van de GP van Canada 1995 vertelde dat hij een ‘slechte grap’ wilde uithalen met zijn schoonbroer, die aan het scheiden is van de zus van Alesi. Maar hij vertelt dat hij nooit de bedoeling had om zulke grote schade te veroorzaken. 

De schoonbroer liet weten dat hij op zich geen probleem heeft met Alesi maar dat hij klacht ingediend heeft omwille van de schade aan zijn kantoor.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023