Max Verstappen zijn compromisloze rijstijl is vergelijkbaar met die van Michael Schumacher

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-piloot Karun Chandhok maakte voor ‘Sky Sports’ een top tien van de F1-rijders in 2021 en hij geeft toe dat het moeilijker was dan andere jaren maar Max Verstappen voert zijn lijstje aan.

Max Verstappen staat op de eerste plaats in het lijstje van Chandhok. De Nederlander is altijd eerste of tweede geëindigd in de races die hij uitreed en die bijzondere prestatie maakt dat hij die eerste plaats verdient. 

“Dat is een opmerkelijk record van constant uitstekende prestaties, vooral als je bedenkt dat dit een vierentwintigjarige was die te maken had met de druk van zijn eerste strijd om de wereldtitel.”

Het hoogtepunt van het seizoen was volgens Chandhok de thuisrace van Verstappen in Zandvoort waar hij de enorme druk weerstond en een foutloze prestatie neerzette. Het doet hem denken aan MotoGP-kampioen Marc Marquez, die ook op jonge leeftijd onder een enorme druk kwam te staan en bleef presteren. 

“Een van de enige foutjes waar Verstappen op te betrappen was is ongetwijfeld de kwalificatiesessie in Jeddah maar hij heeft net zo’n compromisloze rijstijl als Michael Schumacher,” stelt Chandhok.

Op de tweede plaats komt Lewis Hamilton in het lijstje van Chandhok omdat de zevenvoudig wereldkampioen een paar foutjes maakte tijdens het seizoen en omdat Max Verstappen hem hoe dan ook zou gepasseerd zijn tijdens de laatste ronde.

“In 2008 had Lewis geluk met een regenbui aan het einde van de race en werd hij wereldkampioen, deze keer had hij geen geluk.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022