“Audi wil begin volgend jaar haar intentie tot F1-deelname kenbaar maken”

Audi
Audi

Al jarenlang zijn er geruchten dat de Volkswagen Groep een deelname aan de Formule 1 overweegt maar na de recente bevestiging van de plannen op motorisch vlak tegen 2026 lijkt het nu eindelijk menens te worden.

Dochtermerken Audi en Porsche worden al geruime tijd genoemd als mogelijke merken die als motorleverancier in de Formule 1 zouden stappen en de beslissing lijkt nu te zijn genomen dat het Audi wordt.

Bij Audi zouden de recente beslissingen op motorisch gebied positief onthaald zijn en begin 2022 zou Audi officieel aan de FIA kenbaar willen maken dat het in de Formule 1 zou willen stappen. De Duitse constructeur heeft vervolgens nog enkele jaren de tijd om zich voor te bereiden op haar deelname als motorleverancier.

Markus Duesmann, voorzitter van de raad van bestuur bij Audi, en Oliver Hoffmann van de afdeling Audi Technical Development, lieten in een schrijven gericht aan F1-baas Stefano Domenicali en voormalig FIA-voorzitter Jean Todt weten dat de intentie er is.

Opmerkelijk genoeg deelden ze ook nog een steek uit naar concurrent Mercedes. Aan het begin van hun brief feliciteerden ze Jean Todt immers met het faire einde van het kampioenschap in Abu Dhabi en verwezen ze in het bijzonder naar de laatste ronde waarin Max Verstappen Lewis Hamilton wist in te halen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print