Ayrton Senna-logo staat vanaf Monaco op McLaren F1-bolides: “Eerbetoon aan een legende”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Vanaf de GP van Monaco zal de Senna ‘S’ op beide McLaren F1-bolides staan. McLaren wil zo de Braziliaanse F1-legende eren. De actie van McLaren is opvallend omdat het Senna-logo tot voor dit seizoen steeds op de Williams F1-bolide stond.

Na de dood van Ayrton Senna was het logo steeds terug te vinden op beide Williams F1-bolides. Voorafgaand aan het seizoen 2022 liet Dorilton Capital echter weten dat het logo niet meer op de 2022-bolide van Williams zou staan maar dat Williams Ayrton Senna wel op verschillende andere manieren zou blijven eren, waaronder in het museum.

Voorafgaand aan de GP van Monaco laat McLaren echter weten dat vanaf dit raceweekend de Senna ‘S’ zal terug te vinden zijn op beide McLaren F1-bolides en dat vanaf Monaco maar ook de races daarna. Senna behaalde naast zijn drie F1-wereldtitels ook 35 van zijn 41 F1-overwinningen bij McLaren.

“Ayrton Senna is, en zal altijd, een McLaren-legende zijn,” aldus McLaren-baas Zak Brown.

“Zijn prestaties met McLaren, die hem drie wereldtitels opleverden, zorgden ervoor dat hij één van de grootste rijders uit de geschiedenis van de Formule 1 is.”

“Toen hij in 1994 op tragische wijze overleed voelde de volledige motorsportwereld een ongelooflijk verlies maar zijn herinnering leeft in de harten en het geheugen van de F1-fans wereldwijd.”

“We vinden het juist om als McLaren zijnde zijn verwezenlijkingen en bijdrage aan de sport te erkennen door zijn naam te dragen wanneer en waar we ook gaan racen.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022