Bahrein wil de Formule 1 opnieuw verwelkomen

Uiterlijk tegen morgen moeten de organisatoren van de GP van Bahrein laten weten of ze de race een andere plaats op de kalender kunnen geven, de vraag is echter of er morgen al een beslisisng zal genomen worden.
image

Bernie Ecclestone liet eerder deze week immers verstaan dat hij Bahrein eventueel nog wat extra tijd wil geven. Maar hoe lang krijgt Bahrein nog om orde op zaken te stellen?

De openingsrace van het seizoen werd immers geannuleerd door de onlusten in het land en de protesten van de lokale bevolking. Orde en rust moeten eerst terugkeren in het land alvorens de GP van Bahrein terug op de kalender kan verschijnen. De veiligheid van de bevolking, deelnemers alsook toeristen en fans moet immers kunnen gegarandeerd worden.

Ondertussen hebben de organisatoren van de race er alle vertrouwen in dat Bahrein de Formule 1 binnenkort terug zal verwelkomen. Ze zeiden er wel niet bij of dat ook nog in 2011 zou zijn.

Zayed Rashid Alzayani, hoofd van het Bahrain international Circuit, heeft er echter alle vertrouwen in.

“We zijn dankbaar voor het begrip dat het Formula One Mangement en de FIA getoond hebben tijdens deze moeilijke periode. We zijn ook dankbaar voor de continue steun die we gekregen hebben uit de motorsportwereld en van de fans,” aldus Zayed Rashid Alzayani.

“Onze nationale prioriteit is uiteraard een oplossing vinden voor de moeilijkheden die het koninkrijk van Bahrein heeft meegemaakt. De algemene situatie is echter op een positieve manier geëvolueerd.”

“De GP van Bahrein is een groot feest en de organisatie ervan zorgt voor trots bij het land en haar bevolking,” besluit Zayed Rashid Alzayani.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}