Wat kan een gemotiveerde Petrov bewerkstelligen?

Dat Vitaly Petrov een goede seizoenstart achter de rug heeft, heeft vele kwatongen, al is het maar voor even, het zwijgen opgelegd.
De 26-jarige Rus heeft in de eerste drie races van dit seizoen bewezen over de nodige maturiteit maar vooral over de nodige snelheid te beschikken om het vertrouwen van zijn team te verdienen. Hij komt dan ook met veel ambitie aan in Istanbul.

“Het doel is om de leaders in te halen. Natuurlijk blijf ik het onderste uit de kan halen om het beste resultaat te bekomen. Dit jaar is veel belovend voor ons, we hebben reeds twee maal het podium gehaald en dat zullen we nog doen! Maar we blijven heel geconcentreerd. We zullen voor de volgende GP namelijk verschillende updates op de wagen hebben. Dit geeft veel vertrouwen en ik kan jullie verzekeren dat zowel het team als ikzelf hard gaan aanvallen! ”

Ook over het circuit is Petrov positief. Hij behaalde hier in 2009 een overwinning in GP2 en was vorig jaar tijdens de kwalificaties negende, zijn eerste maal in de Q3. Helaas heeft hij de race niet kunnen uitrijden wegens een lekke band.
“ Ik hou van dit circuit. Het is een goede mix van trage en snelle bochten, met natuurlijk de beruchte Turn 8… Daarbij komt nog dat het een breed circuit is, wat de veiligheid ten goede komt. Inhalen is hier zeker mogelijk. Jammer van de lage opkomst van de lokale bevolking..”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print