Bahrein wordt één grote testsessie voor Bridgestone

Niet enkel de teams zijn van mening dat er te weinig data viel te verzamelen tijdens de wintertests in 2010. Ook bandenleverancier Bridgestone kan meer informatie over haar bandensoorten gebruiken.
Bridgestone zal in 2010 nog steeds de enige bandenleverancier zijn in de Formule 1 maar of het dat in 2011 zelf nog wenst te zijn wordt nog even afwachten. Voorlopig is men ook daar nu aan het aftellen om richting Bahrein te kunnen afreizen alwaar de eerste race van het seizoen van start zal gaan.

De medewerkers van Bridgestone zullen de openingsrace moeten bijwonen alsof het een gewone testdag is. Gedurende de hele winterstop werden slechts vier gelegenheden tot testen toegestaan door de FIA maar die werden grotendeels belemmerd door hevige regenbuien en crashes. Om extra data over de banden te verkrijgen zal de GP van Bahrein dus doorslaggevend moeten gaan zijn.

“Ondanks het feit dat meerdere aspecten onze tests beïnvloed hebben is het wel zo dat het presteren van onze banden toch naar verwachting is. We konden al onze bandencompounds op de proef stellen in Barcelona. Onze superzachte banden waren blijkbaar iets te zacht. Af en toe toonden ze toch nog een goed resultaat maar veel hangt waarschijnlijk af van de circuits die we gebruiken”, aldus Hirohide Hamashima.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023