“Baku wordt het snelste stratencircuit ter wereld”

Volgens Herman Tilke zal het F1-circuit in Baku het snelste stratencircuit ter wereld worden.

Op 19 juni is het zover, dan wordt de GP van Europa verreden in Baku. In de aanloop naar de eerste race op het stratencircuit volgde echter al de nodige kritiek.

Bij de aankondiging dat er een F1-race in Azerbeidzjan zou plaatsvinden was er de eerste kritiek omdat Bernie Ecclestone puur voor het geld zou kiezen. Vervolgens was er de kritiek op het stratencircuit zelf. Het circuit is ontworpen door Herman Tilke, dat alleen al zorgt voor de nodige kritiek. Daarnaast bleek het circuit op bepaalde stukken wel bijzonder smal, op het smalste punt zelfs amper 7,6 meter (Lees: Foto’s: Zo extreem smal is het F1-circuit in Azerbeidzjan). Bovendien bleek begin dit jaar dat het circuit nog vol met kasseien ligt en dat er heel wat putten in het wegdek waren.

Ontwerper Herman Tilke maakt zich echter geen zorgen. Volgens Tilke zal alles op tijd klaar zijn voor de eerste F1-race in Azerbeidzjan en zal het circuit in Baku zelfs het snelste stratencircuit ter wereld zijn. Dat het circuit zo smal is ziet hij zelfs als een voordeel.

“Er is geen enkel circuit zoals het Baku City Circuit. Het zal één van de meest opwindende op de F1-kalender zijn,” aldus Tilke. “Baku is uiteraard niet te vergelijken met eender welk ander permanent racecircuit want het is een circuit in de stad. Zelfs vergeleken met andere stadscircuits is Baku uniek.”

“Er zijn heel wat factoren die er voor zorgen dat Baku uniek is. Het zal het snelste stratencircuit ter wereld zijn. De straten zijn erg smal en dat maakt het net zo aantrekkelijk,” besluit Tilke.
a:0:{}
De Formule 1 heeft besloten om terug te keren naar het kwalificatiesysteem van vorig seizoen. Daarmee laat men het nieuwe eliminatiesysteem al na twee Grote Prijzen links liggen.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print