Verstappen wil Toro Rosso de allereerste punten in Bahrein schenken

Opvallend is het, het feit dat Toro Rosso nog nooit punten behaalde in Bahrein, vooral wanneer je weet dat Bahrein al sinds 2004 op de F1-kalender staat.

Vorig jaar was Toro Rosso in Bahrein kansloos om punten te behalen. Er waren de nodige betrouwbaarheidsproblemen maar vooral het tekort aan vermogen van de Renault-motor zorgde voor een serieus handicap op het erg lange rechte stuk in Bahrein.

“Het circuit in Bahrein heeft een zeer lang recht stuk, veel te lang was dat vorig jaar! Ik werd er heel wat keren ingehaald. Dat geeft je echt geen goed gevoel en in je hoofd denk je dan al snel ‘komaan, komaan’. Het is frustrerend maar je kan er weinig aan doen wanneer een andere wagen sneller is,” blikt Verstappen terug naar vorig jaar.

Dit jaar zit er een Ferrari-motor achterin de Toro Rosso. Ook al is het een 2015-motor, toch zou dat voor het nodige weerwerk moeten zorgen op het rechte stuk. Verstappen en Toro Rosso hebben komend weekend dan ook maar één doel voor ogen: voor de allereerste keer in de punten finishen in Bahrein.

“Het is over het algemeen een bijzondere race omdat hij ’s avonds plaatsvindt. Hopelijk kunnen we dit jaar wat punten behalen want Toro Rosso heeft nog nooit punten behaald in Bahrein! Dat is dan ook een mooi doel dat we voor ogen hebben en ik kijk er naar uit om het te verwezenlijken,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Sebastian Vettel krijgt tijdens de GP van China een nieuwe motor van Ferrari.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print