‘Ballerina’ Vettel heeft het lastig met zijn rijstijl

Viervoudig en regerend wereldkampioen Sebastian Vettel heeft het, volgens Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing, erg lastig met de nieuwe rijstijl die van de rijders wordt verwacht. De Duitser reed immers de afgelopen vier jaar ‘als een ballerina’ naar zijn vier wereldtitels op rij.
image
Dat Sebastian Vettel er niet zal in slagen om vijf wereldtitels op rij te winnen, is haast zeker. De regerend wereldkampioen wist vier wereldtitels aan elkaar te breien, maar daar zal het dan ook bij blijven lijkt het zo.

Een reden waarom Sebastian geen wereldkampioen zal worden is omdat hij het lastig heeft met de nieuwe rijstijl anno 2014. Dat zegt teambaas Christian Horner. “Hij reed zonder problemen, als een ballerina, naar zijn vier wereldtitels,” zegt Horner. “Dit jaar moeten de wagens anders bestuurd worden en daar heeft Seb het moeilijk mee.”

Maar de aanpassing van de rijstijl is niet de enige reden waarom Vettel niet aan de leiding van het kampioenschap staat. “Het is een combinatie van factoren,” zegt Horner tegen Auto Bild Motorsport. Een andere reden, volgens de teambaas van Red Bull Racing, is dat Vettel het gevecht voor de wereldtitel moe is geworden. Het kost namelijk heel wat energie om vijf jaar op rij om de wereldtitel te strijden.

Maar bovenstaande reden is zeker niet doorslaggevend. Het grootste probleem blijkt toch de rijstijl van Vettel te zijn. Vettel heeft het erg lastig met zijn Red Bull RB10. Vettel wist de voorgaande jaren steeds die extra tienden te winnen tegenover zijn concurrentie. Maar deze methode van tienden winnen werkt nu niet meer voor de Duitser.

Horner vertelt dat Seb het vooral moet hebben van de feedback van zijn bolide. “Hij is daar heel gevoelig aan. Dit jaar is hij het gevoel met zijn wagen wat kwijt door nieuwe systemen zoals het elektrische brake by wire-systeem.”

“Vettel verliest ook aan snelheid door de minder verfijnde aandrijflijn van onze wagens. Dit heeft een effect op de banden, waardoor Vettel het moeilijker heeft dan de afgelopen jaren,” geeft Horner toe.

Vettel had de voorbije jaren speciale trucjes om de snelste te zijn. Deze speciale dingen die hem sneller maakten dan de rest kan hij dit jaar niet meer toepassen.

Daarnaast wijst Horner nog op het feit dat de Duitse wereldkampioen ook veel pech heeft gekend. Dit zorgt er ook voor dat Vettel er nog niet is in geslaagd om zijn rijstijl aan te passen.

Horner eindigt wel met een positieve noot. Horner vermoedt dat Vettel weldra weer bovenaan te vinden zal zijn, omdat hij steeds een beter gevoel krijgt in de wagen.

“Kijk maar naar zijn tweede plaats tijdens de kwalificatie in Hongarije!” besluit Horner.

Geschreven door Frederic Schoutetens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print