“Bandentest Mercedes was de beste, bijkomende testen noodzakelijk”

Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, blikt terug op de veelbesproken bandentest van Mercedes, maar tegelijkertijd kijkt hij ook vooruit.
Na de GP van Spanje deden Mercedes en Pirelli een veelbesproken bandentest waardoor de F1-paddock op haar grondvesten daverde. Uiteindelijk kwam er een hoorzitting voor het Internationaal Tribunaal van de FIA en werd Mercedes bestraft.

Mercedes werd uitgesloten van de Young Driver Test op het circuit van Silverstone, een test waaraan uiteindelijk ook de racepiloten mochten deelnemen om een bandentest voor Pirelli uit te voeren. Toch is Paul Hembery van mening dat de bandentest van 1 000 kilometer die Mercedes na de GP van Spanje uitvoerde de beste was.

“De test met Mercedes is nog steeds de beste test die we hebben gedaan,” aldus Hembery tegenover ‘Auto Bild motorsport’. “Daarom willen we ook meer gelijkaardige tests.”

“Misschien zullen we een bijkomende test van 1 000 kilometer doen met een wagen uit 2011. Eind dit seizoen willen we vervolgens graag een tweetal tests doen met een wagen uit 2013. Een test in Brazilië en een regentest in Le Castellet.

Pirelli bracht in Hongarije voor de eerste keer nieuwe banden mee met de constructie van de banden uit 2012 en de compounds uit 2013. Ondertussen is de Italiaanse bandenfabrikant reeds druk bezig met de ontwikkeling van de banden voor 2014.
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”pirelli_hongarije_kl.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print