Bandentypes voor eerste races bekendgemaakt

Bridgestone heeft bekend gemaakt welk type band tijdens welke Grote Prijs zal gebruikt worden. Net als vorig jaar is er keuzen uit 4 soorten: hard, medium, zacht en super zacht. Gisteren meldden we u al dat Bridgestone weinig verandert heeft aan de samenstelling van de verschillende types. Enkel aan de super zachte variant is een kleine aanpassing gebeurd.

Uit de 4 types kiest Bridgestone zelf 2 mogelijkheden, die de teams dan op hun beurt mogen en moeten gebruiken tijdens het weekend en in de race. De keuze van Bridgestone werd gisteren bekend gemaakt en verschilt weinig van die van vorig jaar. Enkel voor Bahrein kiest de bandenleverancier nu voor medium en soft, in plaats van hard en medium zoals vorig jaar.

"Aangezien de samenstelling van de banden amper gewijzigd is kunnen we voor de eerste seizoenshelft dezelfde bandentypes kiezen als vorig jaar.", aldus het hoofd van de ontwikkeling bij Bridgestone.

In de tweede seizoenshelft komen echter de nieuwe circuits Valencia en Singapore aan bod. De bandenkeuze voor die wedstrijden worden later bekendgemaakt.

Overzicht van de bandentypes voor het eerste deel van 2008

Australië: Soft en medium
Maleisië: Medium en hard
Bahrein: Zacht en medium
Spanje: Medium en hard
Turkije: Medium en hard
Monaco: Super zacht en zacht
Canada: Super zacht en zacht
Frankrijk: Zacht en medium
Groot-Brittanië: Medium en hard

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print