Bandenverwarmers blijven in 2009

Het lijkt officieel, de bandenwarmers blijven aanwezig in de Formule 1 voor het seizoen 2009. Eerder waren er plannen om ze te verbieden, maar volgens autosport.com lijkt het verbod nu dus ingetrokken.

De FIA wilde de bandenverwarmers schorsen samen met de herinvoering van de slick banden volgend jaar. Al snel kwamen er echter bezwaren van de rijders. Wagens die uit de pits vertrokken met nieuwe en dus koude banden zouden veel te traag rijden ten opzichte van wagens met banden die al wat ronden gereden hadden en dus al warm waren. Het snelheidsverschil zou dermate groot zijn dat er een veiligheidsrisico ontstond.

Bridgestone wilde echter doorzetten omdat het nieuwe slicks zou ontwikkelen die sneller op temperatuur waren zonder verwarmers. Enkele dagen geleden ontstonden er al geruchten dat de FIA die mening niet deelde en nu lijkt dat dus ook officieel zo te zijn. Ross Brawn van het Honda F1 team geeft meer uitleg.

"De technische werkgroep van de FIA heeft aangegeven dat het de bandenverwarming wilt behouden omdat het geen oplossing vond in het instellen van een minimum bandendruk. Ze waren daar heel bezorgd over, dus de optie van de bandenverwarmers was de makkelijkste."