Barrichello houdt het hoofd koel na knappe polepositie, Button slechts veertiende

Rubens Barrichello pakte gisteren de pole in wat de langste kwalificatiesessie uit de recente F1-geschiedenis moet zijn.
De regen zorgde voor enorm lang uitstel in Q2. Toen het eindelijk opklaarde raakte Barrichello net bij de eerste tien. In de superpole sessie was echter de snelste van allemaal.

Met teamgenoot en titelrivaal Jenson Button slechts op de veertiende plaats kan Barrichello opnieuw dromen van de titel. Toch houdt hij het hoofd koel.

“Dit is de eerste keer in 17 jaar Formule 1 dat ik tot twee maal toe uit de wagen moet stappen om naar het toilet te gaan in de kwalificatie. Ik vond het geweldig fat het publiek de regen doorstond om me de pole te zien pakken. Ik ben zo blij. Ik reed zeer goed, de wagen was in balans. We hebben misschien wel minder brandstof mee dan de concurrentie maar het was volgens ons beter vooraan te starten en ons eigen ritme te rijden dan te starten in het midden van het pak.”

Teamgenoot Jenson Button was heel wat minder tevreden met z’n veertiende startplek.

“We kozen niet voor intermediates aan het einde van de sessie en dat deed ns de das om. Het was een gezamenlijke beslissing van het team en mezelf.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}