Barrichello verspeelt tweede plaats in kampioenschap aan Vettel

Rubens Barrichello heeft in extremis z’n tweede plaats in het rijderskampioenschap moeten afstaan aan Red Bull piloot Sebastian Vettel.
Barrichello was als vierde gestart. In de eerste bocht kwam hij in aanraking met Red Bull rijder Mark Webber. Schade aan de voorvleugel zorgde voor een verminderde downforce in de rest van de race. Barrichello finishte uiteindelijk toch nog vierde maar dat was niet genoeg om racewinnaar Vettel achter zich te houden in het rijderskampioenschap.

“Ik verloor een groot stuk van mijn voorvleugel in de eerste ronde. Toch was ik nog erg snel en het team besloot om de vleugel niet te vervangen. Ik ben er echter zeker van dat ik daardoor veel downforce verloor. Ik was nog steeds snel, zelfs sneller als Jenson (Button die derde werd nvdr.) maar inhalen is jammer genoeg erg moeilijk, zeker als het je teamgenoot is die voor je rijdt.”

Over z’n toekomst wilde Barrichello nog niets kwijt. Het is meer dan waarschijnlijk dat hij volgende week bevestigd wordt bij Williams.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}