Ferrari machteloos in Abu Dhabi

Ondanks het uitvallen van Lewis Hamilton kon Ferrari nooit aanspraak maken op de derde plaats bij de constructeurs.
De race in Abu Dhabi was bij uitstek het voorbeeld van wat er met je wagen gebeurt als je hem niet verder ontwikkeld. Ferrari zal komende winter alles op alles moeten zetten om in 2010 opnieuw mee te kunnen strijden voor de titel. De Italiaanse renstal besloot reeds enkele races geleden om de ontwikkeling van de F60 stop te zetten en alle inspanningen grotendeels op 2010 te concentreren.

Kimi Raikkonen reed dan ook een race waarbij hij zelfs met een éénstopper nooit aanspraak kon maken op punten.

“We wisten dat we geen wagen hadden die hier competitief ging zijn. Het was geen goed weekend voor ons maar ik denk niet dat we onszelf iets kunnen verwijten. We hebben gedaan wat we konden met dit pakket. Het is jammer dat m’n periode bij Ferrari met zo’n resultaat moet eindigen. We zijn dit seizoen nooit in een positie gekomen waarin we elke race konden winnen.”

Ferrari moest vandaag dan ook lijdzaam toezien hoe McLaren met één punt meer de derde plaats bij de constructeurs wist te bemachtigen.

“Het is teleurstellend om te zien dat de derde plaats bij de constructeurs ons uit de handen glipt omwille van één punt verschil. We moeten het echter aanvaarden want het resultaat is op het circuit behaald,” aldus Stefano Domenicali. “We namen een strategische beslissing op het vlak van de ontwikkeling van de F60 en we wisten dat het steeds moeilijker werd naarmate de wedstrijden vorderden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print