Behoudt Manor haar rijdersduo voor de rest van het seizoen?

Het ziet er naar uit dat het Manor F1 team haar huidig rijdersduo zal behouden voor de rest van het seizoen.

Bij Manor maakten ze pas vlak voor de start van het nieuwe F1-seizoen hun rijdersduo bekend, als was dat dan nog onder voorbehoud. Will Stevens werd immers aangeduid als eerste rijder en dat voor een gans F1-seizoen maar voor Roberto Merhi zag het er anders uit. De 23-jarige Spanjaard kreeg immers een contract voor de ‘openingsronden van het seizoen’.

Manor hield daarmee een belangrijke troef achter de hand. Indien Merhi zijn prestaties zouden tegenvallen of er was een andere rijder die meer geld op tafel zou willen leggen voor een racezitje, dan kunnen ze Merhi immers op ieder moment aan de kant schuiven.

Maar het ziet er na amper twee races goed uit voor Merhi, al moet dat eigenlijk één race zijn, want in Australië nam Manor niet deel. Zelfs in Maleisië kwam slechts alleen Merhi in actie tijdens de race, maar de Spanjaard moet de nodige indruk gemaakt hebben. Sportief directeur Graeme Lowdon spreekt immers zijn vertrouwen uit over de toekomst van Merhi bij Manor.

“We hebben Roberto reeds in 2009 in de Europese F3 een zitje gegeven en we waren toen reeds onder de indruk van hem,” zei Lowdon tegenover Autosport. “Hij heeft het uitstekend gedaan en hadden het altijd al voor hem.”

“We willen nieuw jong talent een kans geven, dat hebben we altijd al gedaan, maar aan het einde van de dag moeten we ook doen wat goed is voor het team.”

“Het rijdersduo waarover we nu beschikken is goed voor het team. Roberto deed het uitstekend in Maleisië. We focussen ons op wat goed is voor het team,” besluit Lowdon.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022