“Koudere temperaturen in China zijn niet goed voor ons”

Bij McLaren-Honda vreest men de minder gunstige weersomstandigheden in Shanghai.

Bij McLaren boekten ze tijdens de GP van Maleisië de nodige progressie. Tegenover de eerste race van het seizoen waren ze meer dan een seconde per ronde sneller, maar bij McLaren vrezen ze nu dat die progressie in China beknot zal worden door de koudere weersomstandigheden.

“Ik denk niet dat ons pakket zo goed bij China past als in Maleisië,” blikt Fernando Alonso vooruit naar de GP van China. “Zeker wanneer er zoveel wind is en het zo koud is, zoals meestal in het voorjaar in Shanghai het geval is.”

“We verwachten koudere weersomstandigheden waardoor het moeilijker zal worden om de banden op de juiste temperatuur te krijgen,” aldus Button. “Dat kan er voor zorgen dat de progressie die we gemaakt hebben wordt weggevaagd door de minder gunstige weersomstandigheden.”

Alonso en Button haalden in Maleisië de finish niet, maar dat is uiteraard wel het doel komend weekend.

“Het blijft een doel om in China na te streven. Ik hoop dat we verder kunnen bouwen op onze snelheid en prestaties van in Maleisië. In China zijn er echter twee lange rechte stukken wat de nadruk legt op de power unit,” aldus Button.

Voor McLaren-Honda belooft de GP van China dan ook opnieuw een serieuze uitdaging te worden. Het blijft echter ook nog wachten op de eerste puntenfinish voor de renstal. China biedt daarvoor een nieuwe kans, al zijn de verwachtingen bij McLaren-Honda duidelijk niet hooggespannen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print