“Ineenstorting van de Formule 1 dreigt”

Volgens voormalig FIA-baas Max Mosley dreigt de ineenstorting voor de Formule 1.

Dat de Formule 1 in een crisis verkeert is reeds langer duidelijk. De toeschouwersaantallen en de kijkcijfers lopen terug en ongeveer de helft van de teams verkeert in financiële moeilijkheden of op zijn minst in een financieel ongezonde situatie. Reeds geruime tijd wordt er gezocht naar oplossingen maar die lijken er maar niet te komen en volgens Max Mosley is dat dringend nodig indien de Formule 1 niet ineen wil storten.

Mosley bekritiseert vooral de ongelijke verdeling van het prijzengeld in de Formule 1, waarbij de betere en meer invloedrijke teams bevoordeeld worden. In het verleden gingen er eerder reeds stemmen op om dat prijzengeld eerlijker te verdelen, maar tot op vandaag is daar niets van in huis gekomen. Tegelijkertijd zou er een soort van budgetlimiet moeten komen.

“Men moet er voor zorgen dat het geld, dat door Bernie Ecclestone zijn commercialisering van de sport in de Formule 1 terecht komt, onder alle teams gelijkmatig verdeeld wordt. Vervolgens moet men er voor zorgen dat de teams niet opmerkelijk meer dan dat geld mogen uitgeven. Een sportief succesvol team zou dan veel sponsors krijgen en een hogere winst boeken, een team dat geen succes boekt zou daar dan niet in slagen. De situatie momenteel is dat de rijke teams meer geld van Bernie krijgen en ook meer sponsors hebben. Daardoor bevinden ze zich in een sterkere situatie en kunnen de andere teams niet volgen. Ze beschikken immers over onvoldoende geld. Dat is helemaal niet juist,” aldus Max Mosley tegenover het Duitse persbureau DPA

Voor zo’n maatregel is echter eenheid onder de teams noodzakelijk en daar lijkt het momenteel aan te ontbreken, ondanks de situatie waarin de Formule 1 zich momenteel bevindt.

“Het is mogelijk maar men moet hen de situatie glashelder voorstellen,” aldus Mosley.

“Wanneer de Formule 1 zo doorgaat dan dreigt de ineenstorting,” besluit de 74-jarige Brit, die zo’n 16 jaar aan het hoofd van de FIA stond.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print