Beide Saubers in de punten

Sergio Perez scoorde vandaag zijn eerste punten en daar is hij zeer tevreden mee. Zijn negende plaats is goed voor twee punten, maar het is niet de eerste keer dat de Mexicaan bij de eerste tien over de streep komt. In Australië werd hij zevende, maar achteraf bleek de achtervleugel niet reglementair te zijn.
image

“Het was een zware dag en een zwaar gevecht om punten te scoren.” vertelt Perez. “Ik ben zeer blij dat ik eindelijk punten heb behaald. Het is echt iets speciaals voor mij en daarbij komt dan Kamui (Kobayashi) ook nog punten scoort.”

“Het team heeft goed werk geleverd en voerde goede pitstops uit. Ik voel dat dit een keerpunt is in dit seizoen. We zullen zo verder doen en nog meer punten scoren.” Kamui Kobayashi pikte het laatste puntje mee ondanks een klapband in de eerste ronde. Het Japanse inhaalwonder finishte in elke GP in de top 10.

“Ik verloor veel tijd in de eerste ronde.” reageert Kobayashi. “Na de start werd ik in de grindbak geduwd en aangetikt door een andere wagen. Daardoor kreeg ik een klapband. Ik moest dus meteen gaan pitten en zo verloor ik een kostbaar setje zachte banden. Ik moest daarna een lange stint rijden op de harde banden, wat moeilijk was maar toch lukte. Ik ben blij dat ik voor de vierde keer op rij punten kon scoren. We gaan de goede richting uit.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print