Ferrari geeft zichzelf nog drie races tijd

Ferrari bevindt zich in een delicate situatie in het wereldkampioenschap. De Italiaanse renstal geeft zichzelf nog drie races tijd om hun resultaten te verbeten. Zoniet wordt er in Maranello een belangrijke beslissing genomen, zo staat er te lezen op de website van de Spaanse sportkrant Marca
Voor Ferrari begint nu een belangrijke periode. Het is immers alles of niets voor de Italiaanse renstal en de resultaten zullen aantonen of er dit seizoen nog iets te behalen valt. De dominantie van Red Bull lijkt te groot voor de concurrentie. Enkel McLaren kan het tempo van Red Bull volgen.

“In juni, wanneer de races van Monaco, Canada en Valencia achter de rug zijn, zullen we zien waar we staan en in functie daarvan zullen we kunnen zeggen of we nog voor het kampioenschap strijden of welke richting we moeten uitgaan,”gaf Stefano Domenica, teambaas van Ferrari, gisteren probleemloos toe.

Het handelt zich om drie races waarin Ferrari al zijn potentieel zou moeten kunnen tonen aangezien het – op Monaco na – aërodynamisch geen veeleisende races zijn. Er zijn echter andere factoren die een rol kunnen spelen. Vooral de banden zullen in deze races beslissend zijn. In deze races wordt er immers met de zachte en met de superzachte banden gereden. Dit zijn de banden die het meest bij de Ferrari 150° Italia zouden moeten passen. Dit zijn immers de banden waarmee Ferrari het tempo van de concurrentie nog een beetje kan volgen. Met de harde banden zijn ze naar eigen zeggen kansloos.

“Dit zullen belangrijke races worden. Voor de eerste keer dit seizoen zullen de kwalificaties op zaterdag allesbeslissend zijn. Op dergelijke circuits is immers niet het sparen van de banden het belangrijkste maar starten als eerste. We zullen zien of we met de zachtere bandensoort meer grip kunnen hebben,” vertelde Fernando Alonso.

Aangezien na dit drieluik opnieuw wordt overgeschakeld op de hardere banden moet het dus nu gaan gebeuren voor Ferrari. Indien Ferrari er na deze races nog niet in geslaagd is om een deel van de achterstand goed te maken, of nog erger, als Sebastian Vettel blijft winnen, zou de wiskunde ervoor kunnen zorgen dat er belangrijke beslissingen worden genomen voor de toekomst. Mathematisch is er uiteraard nog niemand uitgeschakeld, maar met logisch redeneren zou dan toch al tot het besluit kunnen komen dat de wereldtitel een onmogelijke opdracht is.

In 2009 stond Ferrari voor hetzelfde probleem. Toen werd de moeilijkste beslissing ooit genomen, de ontwikkeling van de Ferrari F60 werd stopgezet en men concentreerde zich volop op de wagen voor volgend seizoen. Deze beslissing werd genomen na de race in Turkije die toen nog in de maand Juni plaatsvond. Brawn had met de dubbele diffusor immers een krachtig wapen in handen waar Ferrari niet tegen was opgewassen.

Binnenkort zullen we dus te weten komen of de Ferrari 150° Italia al dan niet wordt opgeofferd. Vorig jaar belandden er enkele mensen op de schopstoel wegens het missen van de wereldtitel. Zal dat dit jaar opnieuw het geval zijn? Ferrari zit immers al sinds 2007 zonder wereldtitel en het lijkt er steeds meer en meer op dat de posities van enkele belangrijke medewerkers van de renstal onder zware druk komen te staan en dat het zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt…

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print