Bekende Hollywoodster steunt Lewis Hamilton: “Onze broeder werd bestolen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De bekende Hollywoodacteur Samuel L. Jackson windt er geen doekjes om en stelt dat de FIA en de Formule 1 Lewis Hamilton hebben bestolen tijdens de GP van Abu Dhabi. 

Samuel L. Jackson is een absolute superster in Hollywood, hij is een van de bestverdienende acteurs in ‘Tinseltown’ die u misschien wel kent voor zijn rollen in onder andere Star Wars of The Avengers. 

Net voor de jaarwisseling kwam Jackson op de sociale media terug op de controversiële safety car-procedure die in Abu Dhabi beslissend was gebleken voor de strijd om de de wereldtitel Formule 1 en stelde hij onomwonden dat Lewis Hamilton was beroofd van een achtste wereldtitel.

“Gedurende een volledig seizoen hebben we gezien hoe Lewis eerlijk en agressief met Max streed om deze titel. Max is een ongelooflijke rijder,” aldus Jackson. “Hij verdiende al zijn overwinningen dit seizoen. Maar hij heeft dit kampioenschap niet gewonnen.”

“Lewis. Onze broeder. Werd bestolen. Voor 57.5 ronden. Domineerde hij. Soms leidde hij zelfs met zestien seconden volgens Red Bull’s eigen statistieken.”

De acteur gaat verder en beschuldigt de FIA en de Formule 1 ervan, ondanks hun inspanningen om de sport diverser te willen maken, de regels elke keer te veranderen in het nadeel van Hamilton.

“F1 is bezig geweest met een campagne om een breder en divers publiek binnen te halen. Maar op een of andere manier blijft het de enige zwarte rijder in de sport dwarsbomen door op het laatste moment arbitraire regels te maken die consequent tegenstrijdig zijn met de vorige. Deze regelwijzigingen lijken specifiek het meeste effect op Lewis te hebben. F1. FIA kan niet het juiste doen … En in dat geval. Verdienen ze om ons te verliezen. Fans. In het proces.”

Hij sluit af door te stellen dat dit slechts entertainment is en dat dit verbleekt in vergelijking met de andere problemen die er zijn maar toch mag niet vergeten worden dat Hamilton van zijn levenswerk beroofd is. 

“Hoewel dit entertainment is en verbleekt in vergelijking met vele andere problemen waarmee we geconfronteerd worden, mogen we niet negeren dat deze man deel uitmaakt van ons erfgoed als een volk en dit is zijn levenswerk waarvan hij beroofd wordt,” besluit Jackson.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022