Kostte de woede-uitbarsting van Toto Wolff het Mercedes F1 team een trouwe sponsor?

Twitter
Twitter

Het team van Mercedes heeft recent haar lijst van sponsors aangepast voor het jaar 2022 en een opvallende afwezige ten opzichte van de vorige seizoenen is namelijk het Amerikaanse ‘Bose,’ dat gespecialiseerd is in audioapparatuur. 

In de nieuwe lijst van sponsors zien we Ineos en Petronas die respectievelijk aanblijven als partner en titelsponsor van het het team maar er wordt ook afscheid genomen van sponsors die de Duits-Britse formatie al jarenlang trouw zijn zoals EPSON en Bose. 

Niemand weet het uiteraard zeker, want de onderhandelingen met de sponsors gebeuren achter gesloten deuren maar het beëindigen van de overeenkomst met Bose is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Nooit is er tijdens de samenwerking tussen Mercedes en Bose een haar in de boter geweest maar tijdens de GP van Saoedi-Arabië was er wel een vreemd moment.

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren tijdens die race in een felle strijd verwikkeld om de leiding van de race en daarbij werden bijna alle limieten van het toelaatbare afgetast. Toen Verstappen gevraagd werd zijn positie terug te geven aan Hamilton omdat hij de track limits overschreden had bij het passeren vertraagde de Nederlander en knalde Hamilton achteraan op de Red Bull van Verstappen.

Dat was uiteraard niet naar de zin van Mercedes-teambaas Toto Wolff en we kregen dan ook een beeld van de Oostenrijker die wit van woede met zijn Bose-hoofdtelefoon op de tafel sloeg.  Het gevolg was dat de hoofdtelefoon in twee stukken brak en enkel nog met een kabeltje aan elkaar hing.

Het valt te betwijfelen dat het incident de enige reden is dat de wegen van Mercedes en Bose gescheiden zijn maar het kan wel een van meerdere redenen geweest zijn. 

De video van Wolff die de hoofdtelefoon sloopte heeft Bose alvast geen windeieren gelegd want het werd miljoenen keren aangeklikt op de sociale media en dat leverde het Amerikaanse bedrijf alvast vijfentwintig duizend dollar op. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022