Bekende naam duikt op als kandidaat voor functie van CEO bij Ferrari

Er duikt een nieuwe maar tegelijkertijd ook bekend naam op als kanshebber om de rol van nieuwe CEO bij Ferrari op zich te nemen.


Al enkele weken gonst het van de geruchten wie de nieuwe CEO bij Ferrari wordt. De geruchtenmolen ontstond nadat Louis Camilleri plots bekendmaakte terug te treden als CEO van Ferrari.

Er werden de voorbije weken al mensen van bij Vodafone en Apple genoemd als mogelijke opvolgers van Camilleri maar nu duikt een nieuwe maar tegelijkertijd bekende naam op: Andrea Agnelli.

Het is journalist Gigi Moncalvo van de Italiaanse krant La Verità die de naam van Agnelli als grote kanshebber laat vallen. Agnelli is momenteel voorzitter bij voetbalclub Juventus maar zijn familie heeft nauwe banden met Ferrari. De familie Agnelli richtte mee FIAT op en kocht zich in de jaren zestig ook bij Ferrari in.

Moncalvo meent dat Andrea Agnelli zich bij Juventus op een zinkend schip bevindt. Het risico bestaat dat Juventus door de pandemie met het coronavirus de komende maanden honderden miljoenen euro’s verliest. Agnelli zou daarom zelf bij John Elkann gepolst hebben naar de positie van CEO bij Ferrari.

Indien Agnelli daadwerkelijk de nieuwe CEO van Ferrari wordt zouden we mogelijk ook een andere bekende naam kunnen zien terugkeren bij Ferrari. Niemand minder dan voormalig Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene raakte goed bevriend met Andrea Agnelli en volgde hem naar Juventus.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022