“Daimler blokkeerde nieuw contract van Lewis Hamilton bij Mercedes”

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Italiaanse Corriere dello Sport had Mercedes een contract klaarliggen voor Lewis Hamilton maar werd dit geblokkeerd door moederbedrijf Daimler.


Een nieuw jaar betekent ook aftellen naar een nieuw F1-seizoen maar opvallend daarbij is dat er van de volledige F1-grid nog één racezitje vrij is: het racezitje van Lewis Hamilton bij het Mercedes F1 team.

De onderhandelingen tussen Mercedes en Hamilton over een nieuw contract lijken maar niet te vlotten, nochtans zou er in november al een contract klaar gelegen hebben waarin zowel Mercedes als Lewis Hamilton zich wisten te vinden.

Beide partijen zouden met elkaar willen doorgaan en in november was er sprake van een mogelijke overeenkomst. Het contract lag klaar ter ondertekening maar Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, blokkeerde de overeenkomst, zo bericht althans het Italiaanse Corriere dello Sport.

“In november, toen de Formule 1 richting Istanboel trok, lag er een contract klaar voor Hamilton dat aan zijn eisen voldeed,” aldus ‘Corriere dello Sport’.

Er zou sprake geweest zijn van een vierjarige overeenkomst met een jaarsalaris van maar liefst 50 miljoen euro per jaar, een recordbedrag in de Formule 1, maar Daimler heeft daar volgens het Italiaanse medium een stokje voor gestoken.

Gezien de wereldwijde crisis veroorzaakt door de pandemie met het coronavirus heeft Daimler een grondige reorganisatie en besparingsoperatie in het bedrijf gedaan. Ook bij Mercedes werden duizenden ontslagen aangekondigd en dan zou het uiteraard slecht overkomen wanneer Lewis Hamilton plots een nieuw contract krijgt met een serieuze salarisverhoging.

Daimler zou graag willen doorgaan met Lewis Hamilton maar niet bereid zijn om het monsterbedrag van 50 miljoen euro per jaar te betalen. Bovendien zou men Hamilton slechts een contract van twee jaar willen aanbieden.

Het Mercedes F1 team mag dan wel de naam van Mercedes dragen, moederbedrijf Daimler is slechts voor een derde eigenaar van de F1-renstal. Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff bezit een derde van het team, terwijl Ineos onlangs aankondigde eveneens voor een derde in het kapitaal te zijn gestapt.

“Het wordt nu afwachten hoe de gesprekken verder verlopen. Met Ineos heeft ondertussen ook een derde partij inspraak. De nieuwe deadline voor een nieuw contract ligt nu op eind februari, vlak voor de wintertests in Barcelona van start gaan,” besluit Corriere dello Sport.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022