Max Verstappen: “Als ze mijn team afzeiken word ik fel”

Max Verstappen geeft toe dat het hem raakt als mensen zijn team ‘afzeiken’, zoals hij het zelf nogal plastisch omschrijft.


Afgelopen seizoen was er maar een team dat het Mercedes af en toe moeilijk kon maken en dat was Red Bull. De verwachtingen waren na een sterk seizoenseinde in 2019 ook hooggespannen maar het werd vorig jaar ook al snel duidelijk dat er in de strijd om de wereldtitel geen kruid opgewassen was tegen Mercedes.

Twee keer wist Max Verstappen met zijn RB16 de Mercedessen een neus te zetten door de tweede race op Silverstone en de GP van Abu Dhabi op zijn naam te schrijven. Hij beseft zelf ook dat Red Bull momenteel niet opgewassen is tegen het machtige Mercedes maar hij is geduldig en hij weigert de schuld op zijn team te steken.

“Je kan dingen niet forceren in het leven,” aldus Verstappen tegenover ‘De Telegraaf.’ “Het heeft geen zin om het hele jaar gefrustreerd rond te lopen.”

“Sommige mensen denken hun gram te halen en te doen alsof ze alle verstand van de F1 hebben, maar moest dat zo zijn hadden zij de auto wel ontworpen. We zijn nog altijd het op een na beste team in de F1.”

“Natuurlijk zien we sommige dingen liever beter of anders en willen we meedoen voor het kampioenschap, maar dat is geen reden om het team af te zeiken. Dan word ik inderdaad fel. Mercedes is op dit moment heel moeilijk te verslaan, maar we geven niet op.”

Hoewel Verstappen twee races wist te winnen kende hij ook vijf uitvalbeurten, een seizoen van uitersten als het ware.

“Wat er langer blijft hangen, blijdschap of teleurstelling? Eigenlijk geen van beiden. De overwinning in Silverstone was mooi maar Mercedes had het enorm moeilijk met hun banden en wij hadden de juiste strategie. Ik wist ook wel dat dat min of meer een incident was.”

“En voor mij heeft het na die uitvalbeurten ook weinig zin om in die teleurstelling te blijven hangen. Of om iedereen af te zeiken, dan gaat de werkrelatie er niet op vooruit. Je moet zorgen dat alle neuzen naar dezelfde richting wijzen en dat we een fijne samenwerking hebben.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022