Belgische F2-piloot Amaury Cordeel blijft strafpunten verzamelen: meteen vier stuks bij terugkeer

Van Amersfoort Racing
Van Amersfoort Racing

Onze landgenoot Amaury Cordeel heeft tijdens zijn eerste F2-race na zijn raceban meteen al opnieuw vier strafpunten verzameld. Cordeel rijdt zich daarmee in de autosportwereld alleen maar opnieuw negatief in de kijker en lijkt alweer op weg naar een race schorsing.

Amper enkele races ver in het Formule 2-seizoen, de opstapklasse naar de Formule 1, verzamelde Amaury Cordeel twaalf strafpunten voor allerlei inbreuken en incidenten. Wanneer een rijder tijdens een seizoen twaalf strafpunten verzamelt volgt automatisch een raceban voor de volgende race.

Cordeel was de eerste rijder sinds Mahaveer Ranganathan in 2019 die twaalf strafpunten in de Formule 2 verzamelde en mocht daardoor niet deelnemen aan het raceweekend in Silverstone. Op de Red Bull Ring is Cordeel er dit weekend opnieuw bij en tijdens de sprintrace verzamelde onze landgenoot meteen al opnieuw vier strafpunten.

Na afloop van de race kreeg Amaury Cordeel drie strafpunten en een tijdstraf van dertig seconden omdat hij op weg naar de pits een andere wagen inhaalde terwijl er een dubbele gele vlag werd getoond. Cordeel bekende schuld dat hij niet voldoende aandacht had voor de vlaggen. Zeker gezien het feit dat dubbel geel wijst op een gevaarlijke situatie zijn de stewards op het naleven daarvan zeer streng.

Naast de eerder vermelde drie strafpunten kreeg Cordeel ook een strafpunt voor het meermaals niet respecteren van de baanlimieten tijdens de race. Het brengt het totaal op vier strafpunten en zo is onze landgenoot al een derde ver op weg naar een mogelijke nieuwe raceban. Er zijn nog 13 races dit seizoen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print