Bernie Ecclestone: “De wereld is veranderd, ik mis de ‘oude’ Formule 1”

teamfoto_redbull
Copyright Red Bull Racing

Ecclestone heeft de F1 al een tijdje de rug toegekeerd, van in 2017 om precies te zijn, en als hij zijn geliefde sport nu bekijkt mist hij naar eigen zeggen de ‘oude’ Formule 1.

Ondertussen is Bernie Ecclestone negentig jaar en het vervelendste aan die gezegende leeftijd vindt hij het feit dat er al veel vrienden rondom hem zijn weggevallen. Legendes als Niki Lauda, Sir Stirling Moss en onlangs nog commentator Murray Walker zijn vrienden van Ecclestone die spijtig genoeg niet meer onder ons zijn.

“Het drukt je met de neus op de feiten,” aldus Ecclestone tegenover ‘The Telegraph.’ “Het herinnert me eraan dat ik hen ook zal volgen, waarschijnlijk vroeger dan dat ik het zelf zou willen.”

“Ik vond het heel erg voor Murray, hij heeft zo ongelooflijk veel gedaan om de F1 te promoten. Het was een geweldige kerel.”

Hij werd in 1971 teambaas bij het team van Brabham en heeft dus verschillende periodes in de sport meegemaakt. “Ik heb medelijden met de mensen die niet in de Formule 1 waren in de jaren zestig, zeventig of tachtig. Ik wil niet zeggen dat het toen goed was en nu slecht maar het was anders.”

Er heerste een heel andere sfeer tussen de teams. 

“We hielpen elkaar, als er iemand problemen met zijn motor had en iemand anders had dat onderdeel over dan werd dat gegeven.” 

Maar dat is volgens Ecclestone een tendens die hij ook buiten de F1 ziet: “Ik denk dat de wereld veranderd is. Niet alleen de F1 is veranderd maar de wereld is veranderd.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print