Bernie Ecclestone: “Felipe Massa doet dit enkel voor het geld, wat denk je dat Mercedes in 2021 had kunnen doen?”

Instagram - Fabiana Ecclestone
Instagram - Fabiana Ecclestone

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft gereageerd op de juridische strijd die Felipe Massa gestart is omdat hij in 2008 door het veelbesproken ‘crashgate-schandaal’ de F1-titel heeft mislopen. Volgens Ecclestone voert Massa die strijd alleen maar met geld als drijfveer.

Uitgerekend uitspraken van Bernie Ecclestone suggereerden dat de FIA en de F1 wisten van het ‘crashgate-schandaal’ en op basis daarvan vindt Felipe Massa dat de GP van Singapore uit het kampioenschap geschrapt moest worden. Massa verloor in 2008 de titelstrijd met slechts één punt verschil en mocht de race in Singapore daadwerkelijk geschrapt zijn dan was Felipe Massa wereldkampioen geworden.

Massa zijn juridische strijd draait rond toenmalig F1-baas Bernie Ecclestone en toenmalig FIA-baas Max Mosley die van de opzettelijke crash van Nelson Piquet Jr. zouden geweten hebben maar besloten om de boel toe te dekken en geen actie te ondernemen. Ze deden dit naar eigen zeggen om de sport te beschermen. Ze zouden daarom een onderzoek uitgesteld hebben tot in 2009 zodat de F1-titel niet meer teruggedraaid kon worden.

Sinds het interview van Ecclestone met F1-insider in april, waarin de bewuste uitspraken gedaan werden, hulde Ecclestone zich in stilzwijgen maar nu heeft de voormalig F1-baas dus toch gereageerd.

“De Massa-clan is alleen maar geïnteresseerd in geld,” aldus Ecclestone tegenover het Zwitserse ‘Blick’. “De kans dat ze zullen slagen is echter onbestaande.”

Volgens Ecclestone hadden we ook na de veelbesproken seizoensfinale in Abu Dhabi in 2021 juridische stappen van Mercedes kunnen zien, maar dat deden ze niet. Volgens Ecclestone is dit eveneens een bewijs dat Felipe Massa de huidige strijd alleen maar voert met ‘geldgewin’ in het achterhoofd.

“Hamilton en Mercedes hadden tegen de FIA een rechtszaak kunnen beginnen na de niet zo propere seizoensfinale in Abu Dhabi in 2021.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner