Ecclestone geeft Hamilton een veeg uit de pan: “Wees blij dat ik ongeschoold en onwetend ben”

Bernie Ecclestone reageert op de uitspraken van Lewis Hamilton. De zesvoudig F1-kampioen had Ecclestone eerder “onwetend en ongeschoold” genoemd.


De voormalig F1-paus had eerder geclaimd dat er in de Formule 1 helemaal geen discriminatie is waarop Hamilton hem “onwetend en ongeschoold” had genoemd. Nu reageert de negenentachtigjarige Ecclestone in het Britse dagblad ‘Daily Mail.’

“Lewis zou ook kunnen beginnen met de mensen ervan bewust te maken dat er ook niet-blanken zijn die bij de F1-teams werken en er dezelfde kansen krijgen als alle anderen,” steekt Ecclestone van wal.

“Lewis, je beweert dat ik ongeschoold en onwetend ben. Wel ik ben op hetzelfde niveau geschoold als jij maar ik heb er wel een goede reden voor. Ik ging namelijk naar school tijdens de oorlog en dat was niet altijd in de beste omstandigheden.”

“Je hebt geluk gehad want als ik misschien fatsoenlijk geschoold was geweest had de F1 er misschien niet zo uitgezien op de manier waar jij er van geprofiteerd hebt. Ik heb er ook goed door geboerd maar ik verdiende al veel geld in mijn periode voor de F1.”

“Als je nog eens kampioen wordt zal dat zijn door je talent en het feit dat je op het juiste moment op de juiste plaats was. Zoals de meeste succesvolle mensen heb je dat te danken aan enorm hard werken, gecombineerd met een beetje geluk. Maar je bent een speciale rijder en een speciale persoon.”

“Denk niet aan wat je huidskleur is maar denk aan de kleur van je gedachten. We zijn allemaal mensen die op dezelfde manier bewegen, we moeten op dezelfde manier denken. Benijdt de anderen niet maar verbeter jezelf en probeer ze bij te benen. We hebben allemaal iets apart dat een ander niet heeft.”

“Sommigen zijn kleiner, groter, dunner, dikker of knapper. Uiteindelijk is dat hetgene dat we hebben. Gebruik het voor je eigen goed maar niet om anderen te kwetsen. We zijn allemaal op dezelfde manier ter wereld gekomen en dat is ook de manier waarop we moeten leven. Wat betreft mijn gevoelens naar de zwarte gemeenschap toe, ik heb de F1 weggehaald uit Zuid-Afrika nadat een blanke Zuid-Afrikaan een zwarte journalist had vermoord omwille van zijn commentaren.”

“Tijdens een raceweekend had ik een auto met chauffeur ter beschikking gekregen. Ik zat in de auto met Jochen Rindt, de F1-rijder, en we waren op weg naar het circuit. Er wandelde een zwarte man op de weg en de blanke man opende zijn raam, gaf de zwarte man een klap en maande hem aan om aan de kant de weg te wandelen.”

“Ik riep tegen de chauffeur dat hij moest stoppen. Jochen en ik sleurden de blanke chauffeur uit de auto, lieten de zwarte man in de auto en reden zo ver dat het veilig was voor hem om uit te stappen. Ik werd halvelings gearresteerd door de politie. Ik probeerde hen uit te leggen dat wat gebeurd was niet kon maar ze wilden het niet begrijpen, dat was nu eenmaal zo in die tijd.”

“Ik heb veel van die situaties meegemaakt en het leven is niet eerlijk. Maar we moeten een jongere generatie opvoeden.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen