Kimi Raikkonen: “Dit is dramatisch, er moet iets gebeuren”

Na twee teleurstellende races in Oostenrijk volgde een nieuwe teleurstelling in Hongarije. Kimi Raikkonen had zich zijn tweede seizoen bij Alfa Romeo Racing ongetwijfeld anders voorgesteld.


Raikkonen had gehoopt om na twee slechte races op de Red Bull Ring op de Hungaroring een betere prestatie neer te zetten. Op zaterdag liep het echter al mis tijdens de kwalificatie.

De Fin geraakte niet verder dan de traagste tijd en dat is natuurlijk geen goede uitgangspositie voor een race op een circuit waarop inhalen zeer moeilijk tot bijna onmogelijk is.

Raikkonen maakte zijn race ook nog eens zelf moeilijker door niet correct zijn gridpositie in te nemen voor de start, waardoor hij ook nog eens een tijdstraf van vijf seconden kreeg.

Los daarvan was ook zijn Alfa Romeo F1-bolide niet snel genoeg en daaraan moet volgens Raikkonen dan ook dringend iets gebeuren. De Fin is één van de vier rijders die dit seizoen nog geen punten wist te behalen.

“Het was rampzalig, we moeten het beter zien te doen,” aldus Raikkonen. “We moeten de wagen sneller maken, zo simpel is het.”

“Echt een drukke race was het niet voor mij. Onze startpositie betekende jammer genoeg dat we een erg zware race tegemoet gingen. We deden wat we konden maar het was niet genoeg voor punten. Onze snelheid was niet al te slecht, ik maakte enkele plaatsen goed bij de start maar de tijdstraf zorgde ervoor dat ik teruggeslagen werd.”

Raikkonen beseft dat Alfa Romeo Racing hard moet werken om de wagen beter te maken.

“We hebben veel werk te verrichten om onze kwalificatie te verbeteren. We kunnen echter ook enkele positieve zaken meenemen van onze performance op zondag.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023