Bernie Ecclestone: “Ik wist niet dat ik geen functie meer in de F1 had”

Bernie Ecclestone laat weten dat hij tot voor een paar dagen niet wist dat hij geen enkele functie meer bekleedde in de Formule 1.


Na de controversiële uitspraken van voormalig F1-paus Bernie Ecclestone was de Formule 1 er als de kippen bij om een verklaring naar buiten te brengen dat zulke uitspraken geen plaats hebben in de Formule 1 of de samenleving.

Ze voegden er ook aan toen dat de functie van erevoorzitter die Ecclestone bekleedde sinds de overname van Liberty Media in januari afgelopen is.

“Wel, daar wist ik helemaal niets van,” komt Ecclestone uit de lucht gevallen tegenover ‘GPFans.’

“Hoe dit eigenlijk gebeurde was dat nadat ze het bedrijf hadden gekocht, en ze natuurlijk mijn aandelen hadden gekocht, Chase Carey me belde en vroeg om mij te zien.”

“Ik werd uiteraard gevraagd om af te treden. Ze hadden al een document opgesteld dat ik moest ondertekenen, om ontslag te nemen.”

“Ze konden me niet ontslaan omdat ik een driejarig contract had dat ik jaren en jaren eerder voor mezelf had opgesteld met het bedrijf, dat ik bezat, dus dat contract bestond nog steeds.”

“Vanaf dat moment begon het allemaal. Ze zeiden dat ze me een zeer eervolle positie wilden geven, iets wat in Amerika belangrijk is, het soort dingen dat ze aan een directeur van een bedrijf geven als hij met pensioen gaat.”

“Dat hebben ze me dus gegeven, maar ik wist niet dat het maar voor een periode van drie jaar was, wat toch de periode van mijn contract was, en dat ze in alle eerlijkheid onder dat contract hebben betaald.”

“Maar ik wist niet hoe lang deze functie zou duren.”

Sinds hij de F1 verkocht aan Liberty Media was Ecclestone sporadisch nog in de F1-paddock tijdens de races te zien maar het is maar de vraag of dat nu nog het geval zal zijn. Zelf staat hij erop dat hij genoeg vrienden heeft in het wereldje en dat hij normaal gesproken aanwezig zou geweest zijn in Oostenrijk ware het niet dat vrouwlief uitgerekend is om komend weekend te bevallen.

“De meeste organisatoren zullen blij zijn om me in de paddock te hebben omdat we vrienden zijn, maatjes,” zei Ecclestone.

“Voor de volgende race in Oostenrijk, had ik kunnen gaan. Dietrich Mateschitz, eigenaar van de Red Bull Ring, vertelde me dat hij alles georganiseerd had, een hotel, ze hadden zelfs de kamer die ze altijd voor mij regelden.”

“Ik ga hem bellen en zeggen dat ik er niet zal zijn. Ik had een dagje terug kunnen gaan, maar dat ga ik niet doen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner