Bernie Ecclestone: “Is dit nog F1? Er gaan echtscheidingen van komen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone gaat het de verkeerde richting uit met de Formule 1. De manier waarop de sport gepresenteerd wordt aan het grote publiek is volgens Ecclestone fout en hij vindt ook dat de F1-kalender veel te uitgebreid is geworden.

“Volgens mij is 18 races genoeg,” aldus de voormalig F1-baas tegenover het Britse ‘Daily Mail’. “We deden destijds 20 races en ik vond het wat te veel. Je moet aan de teams denken.”

“Wanneer je meer races hebt dan heb je twee keer zoveel personeel nodig. Met 22 of 23 races zullen er te veel echtscheidingen zijn. Het is gewoon een kwestie van tijd.”

“Ik begrijp de commerciële mensen want je kan dan langdurige contracten ondertekenen en het bedrijf waarvoor je werkt kan veel meer geld verdienen.”

“Ze kunnen zeggen dat ze 10-jarige contracten ofzo hebben. Wat ze doen is 100 procent juist voor hen en op commercieel vlak.”

“Maar zonder twijfel zou ik me aan 18 prestigieuze races houden. Dat is omdat we niet weten hoe lang de contracten op papier staan. We weten immers niet of ze plots beslissen dat het niet al te goed is en dat ze stoppen.”

“Singapore stond op het punt te stoppen. Ze belden me en vroegen wat ik dacht. Ik zei tegen hen dat ze moesten afwachten maar dat ze op dat moment niet mochten stoppen.”

“Ik heb zelf de kalender uitgebreid van 18 naar 20 races. Ik wil geen excuses voor mezelf zoeken, maar het was op een moment dat we weg uit Europa trokken en naar de rest van de wereld gingen.”

Ecclestone is ook niet te spreken over hoe Liberty Media als nieuwe eigenaar ‘Amerikaanse races’ heeft geïntroduceerd.

“Wat je ziet met de races in Amerika en wat ze daar doen, dat is echt fout,” aldus Ecclestone. “Die race in Miami, hoe ze de boel daar runnen is echt zo fout. Ze proberen veel meer Amerikaans te zijn dan hoe ik de sport heb gerund, bij mij draaide het meer puur om de Formule 1 zoals ze was in plaats van hoe het zou kunnen zijn.”

“Misschien zijn zij volledig juist, misschien was ik fout door het gewoon Formule 1 te proberen houden. Ik kijk iedere oefensessie en iedere race. Ik kijk ernaar en ik denk dan “Mijn God, proberen we Formule 1 te tonen of iets anders?'”

“Netflix heeft hen wat ingepalmd en ze volgen dat principe te veel. Netflix is een entertainment business en zo lang het hen past zijn ze blij. Het is niet zoals onze oude tv-zenders die altijd al bij ons zijn geweest.”

Sergio Perez tijdens de rijdersintro in Miami (2023) – Red Bull Content Pool
Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023