Liam Lawson: “De druk bij Red Bull is erg hoog maar dat is positief”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Liam Lawson vindt dat de druk die het zijn van een Red Bull-Junior met zich meebrengt positief is en dat het hem geholpen heeft tijdens zijn debuut op het hoogste niveau.

Toen Daniel Ricciardo zijn hand brak tijdens de tweede oefensessie in Zandvoort werd Red Bull-junior Liam Lawson in allerijl opgetrommeld om hem te vervangen. De Nieuw-Zeelander trok niet alleen goed zijn plan bij zijn debuut in Nederland maar zijn prestaties gingen alleen maar in stijgende lijn.

Toch verkiezen ze bij Red Bull om bij AlphaTauri verder te gaan met Ricciardo en Tsunoda als rijders voor 2024, terwijl Lawson de honneurs van reserverijder bij de hoofdmacht van Red Bull mag waarnemen.

De voorbije jaren is al meermaals gebleken dat er veel druk komt kijken bij het leven van een Red Bull-junior maar Liam Lawson vindt net dat die druk hem gesterkt heeft bij zijn debuut in de Formule 1.

“Een van de positieve kanten van Red Bull-coureur zijn, is dat het voor mij, na vijf jaar in dit programma, een programma met veel druk is en dat we vanaf de eerste dag onder druk worden gezet”, legt de Kiwi uit. “Ik ben daar nu aan gewend, het is nu vijf jaar geleden, dus situaties als deze ben ik klaar voor.”

“Eerlijk gezegd probeer ik het nu gewoon zo goed mogelijk te doen in deze races. Ik denk dat als mijn stint voorbij is, ik kan gaan kijken hoe ik het heb gedaan en welke opties er zijn, maar op dit moment ben ik gefocust op deze races.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023