Christian Horner: “Het is een kwestie van tijd voor Lawson een racezitje krijgt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zonder uitzonderlijke omstandigheden zien we hem volgend jaar niet op de startgrid maar Red Bull-teambaas Christian Horner is ervan overtuigd dat de toekomst van Lawson in de Formule 1 ligt.

Horner laat weten dat ze onder de indruk zijn van hun poulain bij Red Bull en dat hij zeker en vast zijn kans zal krijgen in de Formule 1.

“Het is slechts een kwestie van tijd voordat hij een fulltime kans krijgt,” vertelde Horner aan Sky F1. “Ik denk dat hij zeker indruk heeft gemaakt en ons veel stof tot nadenken heeft gegeven, vooral na zijn race in Singapore.”

Er deden al geruchten de ronde dat we Lawson misschien volgend jaar bij Williams aan het werk zouden kunnen zien naast Alex Albon maar die geruchten drukt Horner de kop in.

“Het zou onwaarschijnlijk zijn dat ze een rijder voor één jaar zouden nemen,” zei hij. “Hij gaat zich richten op die test- en reserverol en zoveel mogelijk op de achtergrond in de simulator rijden en we hebben gezien waartoe hij in staat is.”

“Hij heeft het juiste gedaan. Hij heeft die kans gegrepen en ik heb vrijdag tegen hem gezegd: ‘Je hebt alles gedaan of meer dan je had kunnen doen’.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023