Stoffel Vandoorne racet ook in 2024 voor DS Penske in de Formule E: “Kampioen worden is het doel”

DS Automobiles
DS Automobiles

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal ook volgend jaar voor DS Penske in de Formule E racen. Samen met Jean-Eric Vergne werd hij opnieuw bevestigd als rijder voor het team.

Vandoorne kroonde zich in 2022 samen met het Mercedes Formule E team tot wereldkampioen. Bij Mercedes besloten ze vervolgens echter de stekker uit het Formule E-verhaal te trekken en de renstal werd verkocht aan McLaren. Vandoorne werd vervolgens door DS Penske aangetrokken.

Samen met Jean-Eric Vergne vormde hij het rijdersduo maar als regerend Formule E-kampioen werd het voor Vandoorne een frustrerend en teleurstellend seizoen. Een vierde plaats tijdens de race in Jakarta was Vandoorne zijn beste resultaat van het seizoen terwijl hij in Brazilië in Sao Paulo de polepositie veroverde. Uiteindelijk eindigde Vandoorne het kampioenschap als elfde maar dat volstond dus wel voor een contractverlenging.

“Jean-Eric Vergne en ik zijn een van de beste rijdersduo’s in het kampioenschap,” aldus Vandoorne. “We hebben het voorbije seizoen enkele belangrijke stappen gezet en we worden samen steeds sterker.”

“Komend seizoen willen we op het vlak van prestaties consistenter zijn. Het uiteindelijk doel is het winnen van het kampioenschap.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023