Bernie Ecclestone: “Op deze manier jaag je de F1-fans weg!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft opnieuw felle kritiek geuit op de manier waarop de Formule 1 momenteel wordt geleid. Volgens Ecclestone pakt Liberty Media het momenteel dan ook verkeerd aan.

De Formule 1 is op weg om de F1-kalender volgend jaar uit te breiden naar 23 races, een nieuw record voor de sport. De voorbije jaren werd de F1-kalender stelselmatig steeds verder uitgebreid maar er komt steeds meer kritiek op die uitbreiding.

Het aantal races werd verhoogd om er voor te zorgen dat de F1-teams ook meer inkomsten krijgen maar tegelijkertijd zorgt de uitbreiding van de kalender ervoor dat de teamleden steeds meer onder druk komen te staan en ook nog amper thuis zijn.

Onder Bernie Ecclestone stonden er maar zo’n achttien tot twintig races op de F1-kalender en meer moeten er dat volgens de voormalig F1-paus niet zijn.

“Dit is hoe je zelfs de grootste fans wegjaagt en de interesse op tv vernietigt,” aldus de 90-jarige Ecclestone volgens het Zwitserse ‘Blick’.

“Achttien races is genoeg. Nu is er onnodige stress, ze vernietigen zelfs heel wat families en belasten ook de gezondheid van de mensen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022