Bernie Ecclestone over ‘Verstappen-clausule’ in contract Lewis Hamilton: “Bij mij kon hij oprotten”

Er is al enkele dagen veel te doen over een vermeende clausule in het toekomstig contract van Lewis Hamilton bij Mercedes, een clausule die ondertussen als bijnaam de ‘Verstappen-clausule’ kreeg.


De saga rond de contractbesprekingen tussen zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton en het Mercedes F1 team lijkt maar geen einde te kennen. Na de geruchten over de tientallen miljoenen euro’s en zelfs een Mercedes AMG project ONE hypercar die Hamilton zou eisen, is er nu de zogenaamde ‘Verstappen-clausule’.

Volgens insiders, er is nog steeds geen officiële bevestiging van een nieuw contract, zou Lewis Hamilton tijdens de contractbesprekingen met Mercedes een clausule in zijn contract hebben laten opnemen waarmee hij een veto kan stellen tegen eventuele toekomstige teamgenoten.

De bewuste clausule zou onder andere tegen een eventuele overstap van Max Verstappen naar Mercedes kunnen gebruikt worden, vandaar de bijnaam ‘Verstappen-clausule’. Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone is alvast niet te spreken over dergelijke clausules.

“Ik zou het Lewis erg duidelijk gemaakt hebben: Ofwel aanvaard je ons aanbod, ofwel vertrek je. Iedereen is vervangbaar. Er is slechts één persoon die bepaalt wie er rijdt en dat ben ik!” aldus Bernie Ecclestone in gesprek met ‘F1-insider’.

Het betekent echter niet dat Ecclestone, die zelf nog ooit teambaas was, niet zelf onder druk van anderen bepaalde beslissingen heeft genomen.

“In 1983 werden we wereldkampioen met Nelson Piquet. Ik moest beslissen wie in 1984 naast hem zou rijden,” aldus Ecclestone die toen teambaas was bij Brabham.

“We hadden toen een ongelooflijk goede test met een jonge Braziliaanse rijder genaamd Ayrton Senna. Ik wilde hem in de wagen.”

“Toen Nelson daarover hoorde raakte hij overstuur en reageerde hij als een kind dat zich aanstelde. Hij wou absoluut niet dat Senna zijn teamgenoot werd. Hij zag meteen over welk potentieel Senna beschikte. Maar dat kon me niet schelen.”

Uiteindelijk moest Ecclestone toch zwichten onder de druk van sponsor Parmalat die niet wou dat er twee Braziliaanse rijders voor het team reden.

“Ik zorgde ervoor dat hij ergens anders aan de slag kon gaan, bij Toleman. Ik wist dat hij een toekomstige superster was en ik wou hem absoluut in de Formule 1,” aldus Ecclestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022