“Sebastian Vettel werd bijna teamgenoot van Lewis Hamilton”

Voormalig Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug heeft een opmerkelijke onthulling gedaan. Haug onderhandelde immers met Sebastian Vettel om hem als teamgenoot van Lewis Hamilton bij McLaren aan te trekken.


Volgens Haug had Mercedes in 2007 als motorleverancier van McLaren interesse om Sebastian Vettel aan te trekken toen duidelijk werd dat eind dat jaar Fernando Alonso McLaren zou verlaten. Het was het bewuste jaar waarin het meermaals tot incidenten kwam tussen Hamiton en Alonso.

Norbert Haug benaderde Sebastian Vettel maar de Duitser bleef ook in 2008 voor Toro Rosso rijden en behaalde dat jaar zijn spectaculaire eerste F1-overwinning op het circuit van Monza. Red Bull promoveerde Vettel vervolgens in 2009 naar Red Bull, het bleek de voorbode te zijn van vier wereldtitels op rij.

“Ik heb met Sebastian onderhandeld terwijl hij bij Toro Rosso reed,” aldus Haug tegenover ‘F1-insider’. “Wie weet hoe de F1-geschiedenis eruit zou gezien hebben indien we tot een akkoord waren gekomen.”

“Maar in de top van de Formule 1 onderhandelt op een bepaald moment iedereen met iedereen en wie dat niet toegeeft die houdt zoiets gewoonweg voor zichzelf. Maar het is en blijft de waarheid!”

Dit jaar zal Sebastian Vettel voor het Aston Martin F1 team racen dat eveneens met Mercedes-motoren rijdt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022