Bernie Ecclestone: “Schumacher moet in dat geval de F1 vergeten”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone moet Mick Schumacher de Formule 1 vergeten en in de toekomst iets anders doen. Ecclestone reageert daarmee op de geruchten dat Mick Schumacher zijn racezitje aan Nico Hulkenberg zou verliezen.

Mick Schumacher of Nico Hulkenberg? Wie zien we volgend seizoen in het tweede racezitje bij het Haas F1 team? Er gaan steeds meer geruchten dat Hulkenberg dat racezitje zal krijgen.

Mocht Mick Schumacher daadwerkelijk zijn racezitje verliezen dan moet hij volgens voormalig F1-baas andere oorden op zoek en de Formule 1 vergeten.

“Ik denk niet dat hij in de F1 zal racen,” antwoordde Ecclestone op de vraag van het Duitse ‘RTL’ wat hij verwacht voor de toekomst van Mick Schumacher. “Men was teleurgesteld over zijn prestaties.”

“We weten niet of het komt door hemzelf of het team, maar het is uiteraard moeilijk om hem in een wagen te plaatsen die races kan winnen.”

Volgens Ecclestone heeft Mick Schumacher zijn racezitje in de Formule 1 deels aan zijn achternaam te danken. Sponsors linken zich uiteraard graag aan de naam Schumacher maar volgens Ecclestone is zijn achternaam nu ook een ‘last’.

“Misschien moet hij de Formule 1 vergeten en zich focussen op andere raceklassen. Zijn naam is momenteel zijn grootste last, maar hij probeert er zo goed mogelijk mee om te gaan.”

“Het is iets dat hem in de problemen brengt en daarom moet hij de F1 vergeten en proberen winnen in een andere raceklasse.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023