Pierre Gasly: “Afscheid van AlphaTauri wordt een emotioneel moment, het is mijn familie!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nog twee raceweekends zal Pierre Gasly voor AlphaTauri afwerken alvorens de overstap naar het Alpine F1 team te maken. Volgens Gasly zal het afscheid van AlphaTauri erg emotioneel worden maar is het wel de juiste beslissing om AlphaTauri te verlaten.

“Om eerlijk te zijn zit ik met gemengde gevoelens en emoties,” vertelt Gasly tegenover ‘RACER’. “Ik kijk enorm hard uit naar de toekomst, ik zie het als een enorme kans om met een constructeur zoals Alpine samen te werken, zeker wanneer je kijkt naar de stappen vooruit die ze de voorbije jaren gezet hebben. Ik heb er vertrouwen in dat ze grootse resultaten kunnen behalen en kijk er naar uit.”

“Langs de andere kant voelt AlphaTauri aan als een familie. Ik heb me altijd bij AlphaTauri thuis gevoeld, zo close bij het team in Faenza.”

“Het is een kleiner team, iedere mecanicien, iedere engineer, het zijn vrienden van mij geworden. Ik ben met hen doorheen mijn carrière gegroeid.”

“Het zal dan ook emotioneel zijn om hen te verlaten maar zo verloopt een carrière nu eenmaal en op basis van de ambities die ik in de Formule 1 heb is dit het juiste moment om een stap in een andere richting te zetten.”

“Maar de voorbije races is het nog niet doorgedrongen, maar in Abu Dhabi zal het ongetwijfeld zeer emotioneel en speciaal zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print