Lewis Hamilton onthult hoe ‘it’s hammer time’ is ontstaan

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton heeft onthult hoe de uitspraak ‘it’s hammer time’, die regelmatig over de boordradio is te horen, is ontstaan.

De uitspraak was de voorbije jaren meermaals over de boordradio te horen. Het was race-engineer Peter Bonnington die daarmee Lewis Hamilton telkens aanspoorde om nog wat sneller te rijden. Maar hoe zijn ze tot die spreuk gekomen?

Hamilton en Bonnington werken al sinds 2013 samen maar het was pas in 2014 dat we Peter Bonnington voor een eerste keer de spreuk ‘it’s hammer time’ hoorden gebruiken, iets dat in de jaren daarna nog erg vaak zou gebeuren.

Ook enkele weken terug hoorden we het nogmaals, toen Hamilton meedeed voor de overwinning tijdens de GP van de Verenigde Staten. Maar waar komt specifiek de inspiratie voor die spreuk vandaan?

“Ik denk dat ik met hammer time afkwam,” vertelde Hamilton toen hem naar de oorsprong werd gevraagd. “Er was een moment waarop hij zei ‘dat het het moment was om te pushen’. Ik raakte gefrustreerd omdat ik bij mezelf dacht ‘gast, ik ben al aan het pushen!'”.

“Maar ik dacht ook van als je mij wil signaleren dat het het moment is om echt voluit te gaan, dat ik al het mogelijke moet doen, ik zei toen dat hij gewoon ‘it’s hammer time’ moest zeggen. Het maakte deel uit van ons groeiproces.”

“Ik ben enorm dankbaar dat ik Bono heb, we hebben gezamenlijk een geweldig parcours al afgelegd. Ik denk we één van de langste duo’s op het vlak van rijder-engineer vormen. Hij heeft een enorme rol gespeeld in de successen die ik al heb behaald.”