Beroep Alfa Romeo tegen tijdstraf wordt pas eind september behandeld

Alfa Romeo Racing ging in beroep tegen de tijdstraf die Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi na afloop van de GP van Duitsland kregen. Opmerkelijk is dat de tijdstraf pas eind september behandeld zal worden.


Op 24 september pas zal de hoorzitting van het International Court of Appeal plaatsvinden. Tussen de races in Singapore en Rusland zal de beroepsprocedure van Alfa Romeo Racing over de tijdstraf voor de zogenaamde ‘onreglementaire koppeling’ bij Raikkonen en Giovinazzi plaatsvinden.

In theorie is het niet mogelijk om in beroep te gaan en het International Court of Appeal zal dan ook eerst bekijken of het beroep van Alfa Romeo gegrond is. Nadat daarover een oordeel is geveld zal eventueel gedetailleerd naar de zaak gekeken worden.

Bij Alfa Romeo hebben ze alle vertrouwen in een goede afloop en menen ze een goede zaak te hebben met sterke argumenten. De Zwitserse renstal wil dat de tijdstraf teruggedraaid wordt zodat ze de behaalde wk-punten. terugkrijgen.

Door de dubbele tijdstraf vielen beide rijders uit de top tien en slaagde wk-leider Lewis Hamilton er alsnog in om twee punten te behalen. Alfa Romeo Racing verloor dan weer heel wat kostbare punten in de strijd om het kampioenschap bij de constructeurs.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer