FIA: “Vanaf nu tijdstraf voor ‘unsafe release’, geen geldboete”

De FIA heeft laten weten dat een ‘unsafe release’ voortaan bestraft zal worden met een tijdstraf.


De voorbije week was er heel wat commotie ontstaan omdat Ferrari tijdens de GP van Duitsland een geldboete kreeg voor een zogenaamde ‘unsafe release’ van Charles Leclerc.

Er kwam heel wat kritiek op de geldboete omdat er eerder vaak een tijdstraf werd toegekend. Michael Masi, de racedirecteur van de FIA, reageerde door te stellen dat de geldboete van 5000 euro voor Ferrari geen precedent was maar de kritiek hield aan.

Er werd immers gevreesd dat de F1-teams meer risico’s zouden nemen omdat een geldboete volgens velen niet voldoende zou bestraffen, zeker bij de grote teams. De FIA reageert nu door te stellen dat er in de toekomst dus een tijdstraf zal gegeven worden.

Op donderdag had Max Verstappen nog felle kritiek geuit. De Nederlander kreeg zelf in Monaco een tijdstraf voor een zogenaamde ‘unsafe release’.

“Het is volledig fout,” zei Verstappen.

“Indien ze een boete krijgen dan zal iedereen het doen. Ik vind het niet fair en dan zeggen dat ik een tijdstraf kreeg omdat er in Monaco contact was, dat vind ik ook niet fair.”

“Je stuurt de wagen nog steeds weer weg terwijl je weet dat er een andere wagen aan komt gereden. Indien je dat goed vindt dan is dat niet fair.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}