Bertrand Baguette hoopt op zitje voor GP van België

Bertrand Baguette hoopt nog steeds op een f1-zitje. Een debuut of een plaatsje op de grid tijdens de GP van België zou de droom zelfs eens zo mooi maken.
Bertrand Baguette was in 2009 de beste rijder in de zogenaamde Renault World Series. Als beloning voor zijn prestatie mocht hij vervolgens aan het testen bij de f1-renstal van Renault.

De Franse renstal was tevreden over hetgeen Baguette tijdens die test wist bij te dragen maar een overeenkomst als racepiloot bleef dan weer uit omwille van andere aspecten waaraan Baguette op zich weinig kon veranderen. Niet veel later strikte BMW hem al voor een volgende test die eveneens doorging op Jerez. Het spreekt voor zich dat Baguette nu meer wil en dat hij over de nodige talenten beschikt.

“Ik verwacht dat er doorheen het seizoen opnieuw zitjes zullen vrijkomen. Samen met mijn manager doe ik er alles aan om een aantrekkelijk bedrag te verzamelen zodat ik dan toch nog kan debuteren binnen de sport. Het perfecte zou zijn dat ik tijdens de GP van België mee op de grid kan verschijnen. Belgische bedrijven zouden dan kunnen inzien dat het investeren in de F1 een grote impact kan hebben”.

“De Formule 1 is nog steeds mijn belangrijkste doelstelling maar het spreekt voor zich dat ik ondertussen niet stil zal zitten en dat ik opnieuw alternatieven zal opzoeken. De bedoeling is dat ik blijf verbeteren om vervolgens mijn talenten in de hoogste klasse te kunnen tonen. Indien ik een zitje kan bemachtigen tijdens de race in België, dan kan ik perfect bijdragen aan het verbeteren van de wagen zodat het bewuste team er aan het einde van het seizoen de vruchten van kan plukken. Ook de sponsors kunnen dan zeer tevreden zijn”, aldus Bertrand Baguette.

a:0:{}
Sebastian Vettel ging er in eerste instantie als een speer vandoor. De Duitse Red Bull-rijder kende vervolgens een mechanisch probleem maar werd toch nog knap vierde.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}